jeugdafdeling 2018

Verslag junior-senior koppelwedstrijd

Zondag 6 mei werd onder stralende omstandigheden de junior-senior koppelwedstrijd gevist aan de Leidsevaart bij het Keukenhof bos. Er deden 7 koppels mee die van een mooie middag aan het water konden genieten op deze zomerse dag.

Als snel na het startschot om 14:00 uur werden er enkele kleine vissen gevangen, maar echt goed azen deed de vis deze middag niet. Het gebrek aan stroming en mogelijk de felle zon maakte dat de vis voorzichtig aasde. Toch wisten alle koppels wel een aantal vissen te vangen, waaronder ook een aantal mooie brasems.

Er werd deze wedstrijd op het aantal stuks gevist. Aan het eind van de middag hadden Jordy en Jos van Denzen de meeste vissen met een totaal van 18 stuks en mochten zij de beker voor het winnende koppel in ontvangst nemen. Tweede werden Dylan Overdevest en Arjan de Winter met een totaal van 11 stuks. Het derde koppel was Daan en Marck de Kan die samen 10 vissen hadden gevangen.

Naast een beker voor het grootste aantal vissen was er ook een beker voor de grootste vis. De eerste kanshebbers hiervoor waren Rik en Geert de Kan die een brasem van 46,5 cm vingen. Daan en Marck de Kan gingen hier weer nipt overheen met een brasem van 47 cm. De winnaars werden echter Dylan Overdevest en Arjan de Winter die een brasem van 52 cm gevangen hadden. Dylan mocht hiervoor de beker voor de grootste vis in ontvangst nemen.

De complete uitslag was als volgt:


Junior Deelnemer Senior Deelnemer Aantal vissen
1 Jordy van Denzen Jos van Denzen 18
2 Dylan Overdevest Arjan de Winter 11
3 Daan de Kan Marck de Kan 10
4 Rik de Kan Geert de Kan 9
5 Aileen Noordermeer Celina de Winter 8
6 Daisy Overdevest Wim de Winter 6
6 Tjeerd Roeleveld Arend Hoogeveen 6