jeugdafdeling 2017

Prijsuitreiking jeugdcompetitie

De competitie voor de jeugd 2017 zit er weer op, dus werd vrijdag 13 oktober  de jaarlijkse prijsuitreiking met  de daarin meegenomen rondjes bingo weer gehouden. Bij  van der Geest was er weer een gezellig koppeltje mensen bij elkaar gekomen om dit gebeuren bij  te wonen.

De avond werd door Arjan afgetrapt met een klein overzicht hoe de competitie dit jaar was verlopen. Alvorens er werd begonnen met de uitslag van dit jaar, werd er eerst een  rondje bingo gespeeld. Onder het toeziend oog van oud coryfeeën Aad en Theo, die dit normaal altijd deden, waren het Jeroen en Mark die de nummers er op los gooide. Na eerst de lijnprijs en daarna een volle kaart te hebben gehad, was het dan tijd voor de prijsuitreiking .

In de A groep was er geen trom geroffel nodig, daar was de spanning al een poosje weg. Wie anders dan Bas van Schie  behaalde dit jaar de  titel algeheel kampioen 2017. De  wisselbeker was weer van zijn naam voorzien en kon weer mee naar Noordwijk. Bas viste een eindtotaal van 5178 cm bij elkaar. Zijn belager Dave Houdijk wist hem nog 3 wedstrijden bij te houden. Maar bleef met zijn 3363 cm toch uit de buurt, maar bracht hem toch netjes op de 2e plaats. Hij mocht daarom ook een beker met een ruikertje komen ophalen. Iemand die pas laat in het seizoen instapte, maar des al niet te min 1943 cm bij elkaar viste, was Jordi van Denzen. En dat bracht hem de 3e plaats.

In de B groep was de spanning van  een heel ander niveau. Die was daar wel aanwezig. Tot aan de laatste wedstrijd moest er voor posities geknokt worden. En bracht niet voor iedereen een positief resultaat. Winnaar in de B groep is geworden Siebe Keijzer met 1660  cm. Op zijn krukken, die later een gooi kregen, kwam hij zijn beker en erbij horende bloemetje ophalen. Toen kwam toch enigszins verrast Alien Noordermeer naar voren om haar 2e prijs op te halen. Want met haar 1367 cm en 11 cm meer dan plek nummer 3, had zij die toch gewonnen. En nummer 3 was daar toch enigszins verbouwereerd over en dat was Tony van Mullekom.  Zijn 1356 cm bracht hem toch op een nette 3e plek.

Na nog wat trofeeën  te hebben uitgereikt  van grootse vis, beste dag resultaat en aantal gevangen vissen, waarvan de uitslag ook op deze site staat, was het weer tijd voor 2 rondjes bingo.

Toen was het tijd om de door W. van der Niet ter beschikking gestelde waardebonnen op te kommen halen, en met behaalde beker het ere schavot te betreden, wat voor de A jongens noch wat kop zorgen bracht, ze worden ook steeds langer.

Na nog een rondje bingo voor de kinderen  was het ook weer tijd om voor de traditionele diner bon te  bingoën. Na een volle kaart bij elkaar gestreept te hebben, klok er een enthousiaste `bingo `en Mevr. Houdijk had de diner bon met ingelegde geld gewonnen.

Na het afrondende praatje van Arjan, waarin hij memoreerde dat de competitie volgend jaar maar 6 wedstrijden zal duren en er meer open wedstrijden worden gehouden en dat er op tijd  worden ingeschreven, was het weer tijd om naar huis te gaan.

We kunnen weer terug kijken op een geslaagd jaar.

(Verslag Willem Eitens)