jeugdafdeling 2017

Uitslag competitiewedstrijd 9

Een heerlijk zonnetje met bijhorende temperatuur, en een Leidsevaart zo glad als een spiegel was het toneel voor de 9e wedstrijd. Ideale omstandig heden om een paar uurtjes te vissen. 8 deelnemers hadden de weg naar de waterkant weten te vinden. Ook de ouders en andere kennissen kwamen even langs, om hun kind, neefje of buurjongen aan te moedigen. Is de spanning wel uit de A groep, in de B zijn er nog 2 kemphanen die niet ver uit elkaar liggen.

In de A  groep was het dan ook weer Bas van Schie die met de ervaringen van zijn trainingen voor het NK zegevierde. Dat het niet vanzelf bij elkaar kwam bleek wel uit dat hij 2 keer een paling binnen haalde. Met de paling op je stek is het moeilijker om de vis aan het aasen te houden. Toch bood Bas 503 cm aan. Jordi van Denzen die de eerste 6 wedstrijden moeten missen wist in 2 wedstrijden toch al naar de derde plaats te beklimmen. Vandaag bood hij ook weer 478 cm aan. Dave Houdijk  die toch de grote opgelopen achterstand op Bas wil verkleinen, zag zijn achterstand weer groter worden. Toch kwam er 447 cm in zijn netje. De stand in de A is nu:

1.    Bas Van Schie         4850 cm
2.    Dave Houdijk          3275cm
3.    Jordi Van Denzen    1781cm

Voor de wedstrijd,  was door de Jeugdcommissie verzonnen dat de diegene met de meeste pech de dagprijs krijgt. Een karper verspelen, een tuigje in brokken vissen en je vader die op een hengel deel staat te dansen, was de aan leiding om die prijs aan Siebe Keijzer te  geven. Tussen al die ellende moest hij ook 11 cm verdedigen. Daarom bood hij ook 349cm aan. Tony van Mullekom had daarom het nakijken, maar wist toch 213 cm aan te bieden. Aileen Noordermeer die weer met al haar theorie├źn, haar oom Arjan radeloos maakte, wist toch 306 cm op de kant brengen. De stand is nu:

1.    Siebe Keijzer            1478 cm
2.    Tony van Mullekom    1331 cm
3.    Aileen Noordermeer  1242 cm

Volgende  wedstrijd is tevens de laatste van het seizoen op     1-9 . De lootjes kunnen om 18.15 getrokken worden, en we blazen om 20.30 af.

Lijkt jou het vissen met leeftijd genootjes in competitie verband jou ook hartstikke leuk kom dan gerust een langs samen met je ouders of groot ouders. Een kopje koffie staat klaar evenals begeleiders die je kunnen informeren over het hoe of wat.


(Verslag Willem Eitens)