jeugdafdeling 2017

Wedstrijdverslag jeugdkampioenschap Noordwijkerhout

Zaterdag  8 Juli is het kampioenschap voor de jeugd van Noordwijkerhout vervist. 8 jongens en 1 meisje hadden zich hier voor aangemeld. De temperatuur was goed, al werd het wel een beetje verstoord door een pittig noorden windje. Ondanks die noorden wind waren de vangsten best goed te noemen en werd er zelfs een enkele brasem gevangen.

In de A groep was een blunder door ondergetekende de oorzaak dat de dag niet door iedereen als geslaagd werd ervaren. Was in eerste instantie Dave Houdijk bekroond als kampioen, kwamen we er achter dat niet hij maar Jordi van Denzen kampioen was. Dit kwam door een grove rekenfout van mij waar ik totaal het boetekleed voor aantrek en langs deze weg mijn  excuses nogmaals wil aanbieden aan Dave Houdijk, en ook aan Jordi van Denzen. Zoals gezegd mag Jordi zichzelf kampioen van Noordwijkerhout 2017 noemen. Een knappe vangst van uiteindelijk 673 cm bracht hem de winst. Dave Houdijk daardoor 2e met een vangst van 652 cm wist hij Bas van Schie met 1cm te verslaan die met 651 cm  3e werd. De beker van de grootste vis in de A groep ging wel naar Dave Houdijk. Die wist een brasem van 38 cm aan de kant te brengen.

In de B groep was het Tony van Mullekom  die met een vangst van 381 cm  de winst binnen te halen. Een  mooi dag resultaat , maar neemt nu ook de leiding in de B groep over. 2e van vandaag is geworden Lars Derksen.  Lars bood 240 cm aan ter meting,   hij  wist ook de grootse vis van de dag te vangen. Een mooie brasem van 40,4 cm kon zijn aas niet weerstaan en verdween daarmee in Lars zijn netje. 3e is geworden Aileen Noordermeer met een totaal aan vis van 182 cm wat haar broertje Dylan 4e maakte met 74 cm.

En dan is het voor sommige nu tijd voor een wel  verdiende vakantie. Wij wensen diegene die daadwerkelijk op vakantie gaan een hele prettige vakantie, en als je in je vakantie een mooie vis vangt of een leuk vis verhaal meemaakt, stuur hem dan op naar hsvdearnoud@hotmail.com zodat we hem kunnen plaatsen op   de site. 18 augustus zien we graag iedereen terug voor de 8e competitie wedstrijd, waar je dan weer om 18.15 kan loten voor een plaatje op 1 van de stijgers nabij Piet Gijs.

Tot dan,
Verslag en foto's: Willem Eitenst