jeugdafdeling 2017

Uitslag competitiewedstrijd 5

Afgelopen vrijdag zijn we al weer op  de helft van de competitie beland. Een lekker zonnetje en een matige westenwind maakte het vissen aangenaam. Het laatste uurtje was het windje geheel weg en de Leidsevaart was dan ook zo glad als een biljartlaken. Op de stijgers nabij Piet Gijs waren er weer 7 gladiatoren op komen opdagen om de vis met hun materiaal te belagen. Was vorige week de avondvierdaagse de schuldige van de lage opkomst, nu waren het de schoolkampen die te veel eiste van het gestel van onze deelnemers. Zo als gezegd 6 jonge mannen en 1 jonge dame wilde toch van de heerlijke visomstandigheden genieten. Als dagprijs werd er gevist om meer een aanmoediging prijs namelijk “Het slechtste dag resultaat”. Deze werd gewonnen door onze nieuwste deelnemer Patrick van  den Burg. 

Wist hij vorige week nog  de selectie wedstrijd  categorie  U20 te winnen, waarmee wij hem nogmaals mee willen feliciteren, wist Bas van Schie vanavond de concurrenten weer zijn hielen te laten zien. Met een vangst van 619 cm verstevigde hij zijn koppositie die inmiddels op 2297 cm staat. Zijn naaste belager Dave Houtdijk wist vandaag de vis niet op zijn plek te krijgen en haalde vanavond ook niet verder dan en 4e plek met 222 cm. Maar vorige week met de selectie wedstrijden ging het en stuk beter een 2e plek in zijn categorie U25 zorgde ervoor dat hij samen met Bas het  NK vissen voor de jeugd binnen te halen. Ook hem willen we nogmaals met dit fantastische resultaat feliciteren, en wensen de beide heren veel succes op het NK op 9 september. Roy Houdijk viste vanavond een nette  2e plaats met 357cm is zijn totaal 977 cm. Geer de kan was zijn teleurstelling van vorige week over zijn gemiste karper alweer te boeven en viste zichzelf op een 3e plek met 257 cm en een totaal van 773cm.

In de B waren het 2 deelnemers die het met elkaar mochten bepalen wie er met de eer van de dag winst mocht strijken. Het was Siebe Keijzer die dat met 259 cm ook deed. Hij staat ook al een tijdje aan de leiding met 635 cm. Aileen Noordermeer moest het met 96 cm doen en staat nu 2e met 332 cm.

Volgende wedstrijd is aanstaande vrijdag 23-6 . Loten om 18.15 en aanvang wedstrijd 18.45 Tot dan.Verslag en foto's: Willem Eitens