jeugdafdeling 2017

bootjesvissen jeugd

Na vrijdag al in zo’n lekker zonnetje te hebben gevist, was het zondag ook al zo lekker. Met z’n alle op weg naar Roelofarendsveen, waar bij Café Het veen 7 bootjes voor ons klaar lagen. Voordat we het water opgingen kreeg de jeugd nog een blikje fris en een zakje snoep mee, verzorgd door Aad Warmerdam. Op het water aldaar een mooi plekje uitgezocht, en vissen. Dat dat  niet voor iedereen was weg gelegd bleek uit het fijt dat we Dave en Bart terug zagen varen. Later bleek dat ze de tas met proviand waren vergeten, en ze dorsten het niet aan 4,5 uur zonder.

De vis was bij sommige snel op de stek, zodat er grote verwachtingen waren. Maar helaas de vis die zich aan melde beek alleen maar uit kleine voorn te bestaan. Zodat er best aardig gevangen is, maar er gaan nu eenmaal een hoop kleine voorn in een kilo. Over alle deelnemers is er maar 1 flinke brasem gevangenen dit  koppel wist dan ook de overwinning in de wacht te slepen. Met een totaal van 4900 gram was de overwinning voor Sven en Wil Derksen. Zij gingen met een heerlijke ruiker en een waardebon van Hengelsport en dieren speciaal zaak van der Niet naar huis. Tweede zijn geëindigd Jordi van Denzen met zijn vader Jos van Denzen met een gewicht van  4700 gram. Derde in de rij was de boot van Roy Houdijk en Pieter Troost met een gewicht van 4200 gram.

Toen uiteindelijk van een prijs  voorzien was, was er weer een heerlijke snack en een frietje als beloning voor gedane arbeid. Nadat alle dranken en spijzen naar verorberd waren, was het weer tijd om naar huis te keren en terug te kijken naar weer een geslaagd evenement.

De complete uitslag is als volgt:

Nr. Deelnemer 1 Deelnemer 2 Deelnemer 3 Gewicht (gr.)
1 Sven Derksen Wil Derksen
4900
2 Jordi van Denzen Jos van Denzen
4700
3 Pieter Troost Roy Houdijk
4200
4 Dave Houdijk Bart Duivenvoorde
3200
5 Tony van Mullekom Joey van Nieuwhuizen Mark van Mullekom 3600
6 Patrick v.d. Burg Siebe Keijzer Willem Eitens 2700
7 Caitlin Noordermeer Aileen Noordermeer Arjan de Winter 2500

(Verslag: Willem Eitens)